fbpx

Fri fragt ved ordre over DKK. 2.500,-

Duas Quintas

210,00 kr.

Beskrivelse

Navnet “Duas Quintas” (“to vingårde”) kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene Quinta de Ervamoira ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden Quinta dos Bons Ares ligger 600 m. over havet og har granit jordbund. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Til Duas Quintas laver man en selektion af de bedste klaser på de to ejendomme, og druesorterne er dem, man normalt bruger til Portvinsproduktionen: Touriga Franca, Tinta Roriz og Touriga Nacional m. fl.

Selve vinificeringen er klassisk med en lang gæring med hyppige omrøringer – for at få så meget ekstrakt fra druerne som muligt. Efter den alkoholiske og den malolaktiske gæring er 20-30% af vinen modnet i 12-14 måneder på egetræsfade og resten på rustfrie ståltanke.

Selvom man normalt siger, at Douro vine normalt gerne må gemmes i nogle år, oplever man med Duas Quintas, at man sagtens kan drikke den i sin ungdom. Duften er meget frugtrig og udvikler efterhånden en næsten velouragtig karakter med nuancer af vanille, egetræ og meget aromatiske krydderier. I smagen finder man flotte toner af kirsebær og modne blommer. Vinen er meget fyldig og intens med en pæn struktur og en blød tannin. Karakterer af modne frugter, gør samtidig Duas Quintas meget behagelig. Den har samtidig en god friskhed og en charmerende eftersmag.

Prøv den sammen med fjerkræ (især lavet i en sauce med friske krydderurter), kødretter med lam, okse, vildt og med ost. Duas Quintas bør ikke serveres for varm. En temperatur på ca. 16-18 ° vil være perfekt.