fbpx

Fri fragt ved ordre over DKK. 2.500,-

Château de la Roulerie

Château de la Roulerie er beliggende ved Loire floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der ligger langs Loire floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon floden. Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard (slotsejer i Bordeaux), som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – foruden i øvrigt sig selv og sin familie, som stadig har deres hjem på slottet.

Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning. Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha., hvoraf 30 ha. er beplantet med Chenin Blanc og 12 ha. med Cabernet Franc. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning. Château de la Roulerie regnes i dag som en af de bedste producenter i Côteaux du Layon.

Læs mere

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/catering.porsborgs.dk/public_html/wp-content/themes/porsborgs-catering/single-templates/cpt_product_maker.php on line 26

Lidt lækre produkter
fra Château de la Roulerie